Centerpartiet

  1. Vår beredskapsförmåga. Förstärka vår kunskap om digitala värld. Att få människor komma samman utifrån gemensamma intressen och på så sätt motverka ensamhet och utanförskap. Lyfta området psykisk hälsa för att stärka människor.

2. Samverkan med andra föreningar ger folkbildningen möjlighet att få människor att träffa nya bekantskaper som kan leda till de växer som människor. Civilsamhället, där folkbildningen finns, är en grundbult för ett samhälle där vi lyfter varandra och får en sammanhållning som gör att livet blir bättre. Genom att utveckla olika förmågor hos sig själv som människa så växer man och finner nya sidor i livet.

3. En fungerande demokrati är beroende av fria människor som får uttrycka sina åsikter, som kan lyssna på andra människor och bryta olika argument. Folkbildningen är mycket viktig för att förmedla hur vårt samhälle fungerar. Då vi har många människor som kommer till vårt land som vuxna så är det av stor vikt att de får ta del av hur det fungerar och här är folkbildningen central.

4. För oss i Centerpartiet är folkbildningen mycket viktig så vi vill möjliggöra att det finns god tillgång till studieförbund och folkhögskolor. Därav följer naturligtvis att vi vill bidra med medel till en god verksamhet.