Miljöpartiet

  1. Folkbildningen bidrar till det livslånga lärandet som är viktigt för både hjärta och hjärna – och en arbetsmarknad och ett samhälle i förändring. Folkbildningen kan ge hopp och nystart för människor som hamnat lite snett i livet, eller välbehövlig paus för människor vars ekorrhjul snurrar för fort. Folkbildningen kan kultivera kreativitet och ideer med potential att göra världen till en bättre plats i det lilla och i det stora. Folkbildningen skapar möten mellan människor som annars inte hade mötts och erbjuder tid och rum för viktiga samtal, vilket vidgar perspektiven och ökar den mellanmänskliga förståelsen.

2. Folkbildningen är en absolut grundsten för en fungerande demokrati. I en fungerande demokrati ska den fortsätta göra det den gör bäst – hjälpa människor att växa och mötas.

3. Det är svårt att plocka ut enskilda syften, då de alla samverkar med varandra – men grunden för allt det andra är ju trots allt en motståndskraftig och levande demokrati. Dock är engagemang, bildning och kultur är i sin tur viktiga byggstenar för just det.

4. Öka.