Välkommen till webbinarium

Idéburna aktörer i välfärden – civilsamhället skapar mervärden

Gäst är Samuel Engblom, regeringens särskilde utredare och f.d. chefsjurist på TCO. Utgångspunkten är den statliga utredningen med samma namn: Idéburna aktörer i välfärden (SOU 2019:56)

Utredningen har haft i uppdrag att ta fram ett förslag på en tydlig definition av idéburna aktörer som kan användas för att identifiera och avgränsa dessa från andra aktörer i välfärdsverksamheter och andra närliggande offentligt finansierade och subventionerade verksamheter. Syftet med definitionen har varit att ta fram förslag som främjar ett ökat idéburet deltagande i välfärden. Utredningen lämnades till regeringen dec 2019. Utredningen visar att det finns möjligheter att samverka genom IOP inom nuvarande lagrum. Se en sammanfattning av utredningens förslag på nästa sida.

Tid: Måndag den 23 november kl 16:00 – 17:00
Plats: Via zoom-länk som skickas till de som är anmälda

Anmälan till: anders@vlbf.se senast fredag den 20 november
Målgrupp: Politiskt valda, tjänstepersoner och civilsamhällets organisationer från Västerås. Delta gärna fler från er organisation.

Bakgrund: Arrangemanget är en del av arbetet med LÖKen i Västerås (Lokal överenskommelse mellan Västerås stad och civilsamhället) där önskemål om tematiska träffar kommit fram.

Arrangörer: Västmanlands Länsbildningsförbund i samarbete med Västerås stad