Västmanlands Länsbildningsförbund söker Länsbildningskonsulent 

Du är en folkbildare i själen, utåtriktad som person, omvärldsspanare och känner väl till Västmanland. Du tycker om att samverka och ser möjligheter till att växla upp olika verksamheter med varandra. 

Västmanlands Länsbildningsförbund (VLBF) är ett regionalt samarbetsorgan och intresseorganisation för folkbildningen i länet. Medlemmarna är tio studieförbund, SISU Idrottsutbildarna och fyra folkhögskolor. Folkbildningens nuvarande situation och framtida betydelse är vårt fokus. VLBF ska underlätta skapandet av mötesplatser mellan folkbildningens aktörer och övriga samhället. Vi arbetar med opinionsarbete och för ökad kunskap om och intresse för folkbildning gentemot myndigheter och offentliga aktörer. Vi har nära samarbete med Regionen, Länsstyrelsen samt länets 10 kommuner.

Styrelsens ambition är att förbundet ska vara en självklar aktör in i framtiden. VLBF ska vara med och skapa ett brett forum där fler aktörer kan engagera sig inom kultur och samhällsfrågor såsom demokrati, delaktighet, tillgänglighet, kultur och folkhälsa. 

Som länsbildningskonsulent 

• Är du anställd av Västmanlands Länsbildningsförbund (VLBF). 

• Du fungerar som en länk mellan våra medlemmar och länets aktörer. Det kan till exempel innebära att koppla ihop en nystartad förening med ett studieförbund, fördela projekt och regionbidrag till studieförbunden och vara behjälplig vid projektansökningar. 

• För att trivas i rollen behöver du vara självgående och ha förmågan att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. I ditt arbete kommer du att ha många interna och externa kontakter varför vi ser att du har lätt för att skapa och utveckla goda relationer i ditt arbete. 

Då arbetet ofta behöver snabba insatser krävs det att du är flexibel och tycker om att jobba i ett högt tempo där ingen dag är den andra lik. Du har en god förmåga att arbeta strategiskt genom handling, stor organisatorisk förmåga och kunna prioritera och självständigt planera arbetet. 

• I tjänsten ingår även administration, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar vilket innebär att du kan analysera granska siffror och underlag samt kan uttrycka dig i tal och skrift. 

• Kontoret ligger i Västerås men arbetsområdet är hela Västmanland vilket förutsätter körkort och egen bil och att viss tid av arbetet är förlagd till kvällar och helger. Tjänsten är utformad som så att du själv lägger upp arbetet, frihet under ansvar. 

Du har relevant utbildning för tjänsten och minst 5 års arbetslivserfarenhet. 

Du kommer att jobba i en ideell organisation och det ställer krav på föreningskunskap och gärna kunskap om politiska processer på framför allt kommunal och regional nivå. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på sex månader. Kollektivavtal finns. 

Ansökan med personligt brev och meritförteckning ska vara oss tillhanda senast den 

16 september till mailadress: rekrytering@vlbf.se Tillträde enligt överenskommelse.